Waarom Elvie?

Hoe werk ik?    Het schrijven en redigeren gebeurt altijd in nauw overleg met de opdrachtgever over inhoud, stijl en tone of voice.  Ik ben gewend om strak te communiceren en ik houd de organisatie gedurende het traject goed op de hoogte van de voortgang. Ik combineer uitstekende communicatieve vaardigheden met de inhoudelijke kant van het werk. Hierbij zit ik zowel met conservatoren als educatoren goed om de tafel. Hier bestaat nog weleens een spanningsveld. Door mij in te huren kan deze worden weggehaald en het maximale worden bereikt.

Wat maak ik?    Ik ben in staat goede, heldere teksten te schrijven die tegelijkertijd de creativiteit en de fantasie van de lezer aanboren. Dit sluit aan bij mijn visie, want ik geloof dat het begrijpen van kunst vraagt om aandacht. Aandacht voor details en een geconcentreerde blik. Wanneer je een kunstminnend, onwetend publiek beter wil laten begrijpen waar kunst over gaat, moet je ze laten kijken. Dit kan met tekst. Tekst die de blik begeleidt, met heldere taal.

Als schrijver probeer ik het publiek aandachtig te maken. Wanneer ze geconcentreerd kijken en verder alles om hun heen vergeten, zodat ze in het in het hier en nu zijn met de kunst, is mijn missie geslaagd.